Menu Zavřít

Hlavní město z peněz EU podpoří komunitní centra a dětské skupiny

14. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Praha penězi z EU podpoří komunitní centra, vzdělávání seniorů a dětské skupiny. Pořídí také tři vozy pro terénní pracovníky pečující o bezdomovce. Uvedla to radní Irena Ropková (ČSSD). Celkem osm projektů za 54 milionů korun podpoří hlavní město z programu Praha - Pól růstu.

Peníze půjdou například na komunitní centra v Praze 12 a 14, podporu dětských skupin v Praze 9 nebo pořízení tří nových aut pro terénní pracovníky.

Radní také schválili granty pro školství za 23,5 milionu korun. Město podpoří například soutěže pro nadané žáky, výuku se zapojením rodilých mluvčích či výjezdy škol do zahraničí. Nově přispěje také 3,2 milionu korun na vzdělávání seniorů.

Miliony pro školství hodlá hlavní město přidělit žadatelům v rámci šesti celoměstských programů rozvoje vzdělávání a vzdělávací soustavy. Komise vybírala z celkem 385 žádostí v celkové požadované sumě 43,4 milionu korun. „Dlouhodobě se snažíme prostřednictvím programů podporovat nejen nadané žáky a studenty, ale například i sociálně znevýhodněné rodiny, kterým přispíváme na náklady účasti dětí na školních výletech,“ řekla radní Ropková.


Přečtěte si o protikorupční strategii města. Hlídat má i rozdělování grantů:

Protikorupční strategie po třech letech. Metropole se dočkala

 Pražský magistrát

WT100


Koncem loňského listopadu metropole v programu Praha-pól růstu evidovala 271 žádostí. Z nich bylo 63 projektů za souhrnnou zhruba miliardu korun schváleno. V uplynulých zhruba devíti letech Praha získala z evropských fondů v Operačním programu Praha - pól růstu asi 11 miliard korun.

Praha dostávala v letech 2007 až 2013 peníze prostřednictvím dvou operačních programů: OPPA (Evropský sociální fond) a OPPK (Evropský fond pro regionální rozvoj). Finance z nich dočerpávala i po roce 2013.

Dále čtěte:

Evropské miliony půjdou na školy i sociální podnikatele

Magistrát chce vyvrátit pochybnosti o přidělování evropských peněz


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).