Menu Zavřít

Hledá se levný právník

19. 5. 2005
Autor: Euro.cz

FNM

PRAHA (bor) - Fond národního majetku (FNM) hledá právní kancelář, která jej bude zastupovat v arbitrážním řízení se společností Mittal Steel u Mezinárodního arbitrážního soudu v Paříži. Nadnárodní ocelářská firma v arbitráži požaduje vydání zhruba čtrnácti procent akcií Mittal Steel Ostrava (dříve Nová huť), které v současné době drží FNM. Fond předpokládaná, že vítězi soutěže zaplatí za právní služby přes dvacet milionů korun. Kritériem pro zadání zakázky má být nejnižší nabídnutá cena. Otevírání obálek s nabídkami stanovil Fond národního majetku na 11. července. Arbitrážní řízení nezačne dřív, než si fond vybere právního zástupce.
Fond národního majetku vede v současnosti zhruba 1500 různých soudních sporů, arbitráže však pouze dvě, a to se společností Petrcíle a Nomurou. V arbitráži s Nomurou jej zastupuje advokátní kancelář Squire, Sanders & Dempsey, ve sporu s Petrcíle hájí FNM advokátní kancelář Felix a spol.
Nadnárodní koncern Mittal Steel chystá v tuzemsku ještě další arbitráž, tentokrát proti České republice, kvůli vyloučení z privatizace společnosti Vítkovice Steel.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).