Menu Zavřít

Honda představí nový Civic a CR-V

3. 8. 2011
Autor: Euro.cz

Japonská Honda, která se drží svého „futuristického“ designového stylu, odhalila dva trumfy pro následujících dvanáct měsíců.

Frankfurtský autosalon se blíží, což se pozná podle rostoucí aktivity automobilek. Najednou se předhánějí v tom, jaké modely od nich v následujících měsících uvidíme. Japonská Honda, která se drží svého „futuristického“ designového stylu, zatím odhalila dva trumfy pro následujících dvanáct měsíců.
Na dosah je hlavně nový model Civic, který byl údajně navržen speciálně pro evropský trh. Podvozek se má umět vypořádat se záludnostmi silnic našeho kontinentu, přitom by si ale vůz měl zachovat dynamický charakter. „Pokaždé, když jsme během vývoje zavítali do Evropy, dosáhli jsme výrazného pokroku v kvalitě odpružení i ovladatelnosti,“ tvrdí šéf vývoje podvozku Kazuo Sunaoshi. Již devátá generace Hondy Civic se představí na frankfurtském výstavišti od 15. do 25. září s karoserií pětidveřového hatchbacku. Prodávat by se měla od počátku příštího roku.
Ještě o něco déle si budeme muset počkat na čtvrtou generaci sportovně užitkového CR-V. Třebaže ve Spojených státech bude model k dostání už letos, v Evropě se začne prodávat až na podzim roku 2012. Na autosalonu bude k vidění zatím jen koncept (na snímku), sériová verze by se však od něj příliš odlišovat neměla. Jak Civic, tak CR-V se budou vyrábět v továrně Hondy ve Velké Británii.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).