Menu Zavřít

Hornbachu se v Česku dařilo. Loni řetězci vzrostly tržby na 6,4 miliardy korun

15. 9. 2017
Autor: Profimedia.cz

Hobbymarkety Hornbach Baumarkt v Česku ve finančním roce 2016/2017 zvýšily tržby o 15 procent na 6,4 miliardy korun. Zisk řetězce se zvýšil o 18 procent na 344 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Vývoj dosažených tržeb výrazně ovlivnila nová prodejna Hornbachu v pražské Chuchli. „Společnost Hornbach i nadále plánuje expanzi v České republice, proto dál pracuje na vyhledávání vhodných lokalit,“ píše se ve zprávě.

Sanitární keramika se na tržbách firmy podílela z téměř 12 procent, stavebniny z 11 procent a elektro z devíti procenty, stejně tak nářadí. Prodej zahradního sortimentu má na tržbách téměř čtvrtinový podíl.

První prodejnu v Česku firma otevřela v roce 1998. Nyní provozuje řetězec deset obchodních domů.

Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu dosahuje v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí šest hobbymarketových řetězců - OBI, Bauhaus, Baumax, Hornbach, Uni Hobby a Mountfield. Německý Globus letos ukončil činnost hobbymarketů pod značkou Baumarkt a produkty z kategorie hobby nabízí ve svých hypermarketech.

ebf - tip - debata

Konkurenční hobbymarkety OBI v České republice v roce 2015 ztrojnásobily zisk na 294 milionů korun. Tržby řetězce vzrostly o pět procent na 5,2 miliardy korun. Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield loni zvýšil tržby o 705 milionů na 6,133 miliardy korun.

Přečtěte si o řetězci, který dobré výsledky jen předstírá:

Největší krize za sto let. Tesco za nadhodnocení zisku zaplatí čtyři miliardy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).