JAK ČERPAT DOTACE Potravinářské podniky, které chtějí požádat o finanční podporu svých podnikatelských záměrů z fondů EU, budou mít v průběhu září dvojnásobnou příležitost dozvědět se o možnostech a podmínkách podpor více potřebných informací.
JAK ČERPAT DOTACE
Potravinářské podniky, které chtějí požádat o finanční podporu svých podnikatelských záměrů z fondů EU, budou mít v průběhu září dvojnásobnou příležitost dozvědět se o možnostech a podmínkách podpor více potřebných informací. Jsou totiž připraveny dva semináře zaměřené na čerpání finančních podpor z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EAFRD) - Programu rozvoje venkova ČR.
Akce proběhnou 11. září v Olomouci a 18. září v Praze, vždy od 9:30 do 12:30 hodin. Přednášet budou odborníci z Ministerstva zemědělství ČR a Státního zemědělského intervenčního fondu.
Potravináři mohou v rámci programu čerpat peníze z podopatření „Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům“. Podpora bude zaměřena na hmotné a nehmotné investice, které se týkají zpracování nebo uvádění na trh nebo vývoje nových produktů, procesů a technologií. Investice mají zlepšit celkovou výkonnost podniku a přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti zemědělsko-potravinářského odvětví.
Příjemcem podpory může být výrobce potravin, který splňuje definici drobného, malého nebo středního podniku, popřípadě má méně než 750 zaměstnanců nebo obrat nepřesahující korunový ekvivalent částky 200 milionů eur. Částka způsobilých výdajů na jeden projekt bude od 100 tisíc do 30 milionů korun.
U podopatření Spolupráce při vývoji nových produktů, postupů a technologií (resp. inovací) v potravinářství může být příjemcem podpory výrobce potravin nebo surovin určených pro lidskou spotřebu bez omezení velikosti podniku a počtu zaměstnanců. Na spolupráci při vývoji nových produktů, postupů a technologií je vymezena dotace na způsobilé výdaje na jeden projekt ve výši minimálně 200 000 korun.
Kontakt: Potravinářská komora ČR, Zbyněk Boublík, Počernická 96/272, Praha 10, 108 03, boublik@foodnet.cz, fax 296 411 187.