Menu Zavřít

Hosté vybrali nejlepší české hotely. Vládne Praha, ale ne vždy

20. 12. 2016
Autor: Hotel Pod Věží

Návštěvníci tuzemských hotelů rozhodli, že ubytování v nejlepších luxusních hotelech nabízí výhradně hlavní město. Komu však postačí tříhvězdičková úroveň, může si vybrat i z devíti jiných měst napříč republikou. I v kategorii nejlepších alternativních ubytování má česká metropole pouze pět zástupců.

Fakta vyplývají z nově zveřejněného žebříčku Trivago Awards 2017. „Shromáždili jsme a zanalyzovali více než 175 milionů hotelových recenzí z webových stránek po celém světě. To nám dává přehled o tom, v čem hotely vynikají,” přibližuje hodnocení výkonný ředitel hotelového vyhledávače trivago Johannes Thomas.

Pro analýzu vyhledávač užívá matematický algoritmus, který vytváří 100bodový, denně aktualizovaný index. Pro žebříček vzal v potaz ubytovací zařízení s minimálně 20 recenzemi. Data pro kategorii cena versus výkon vybíral podle hodnocení hostů, kde je tento ukazatel nejvíce zaujal.

Do kategorie alternativního ubytování zahrnul vyhledávač ubytovací zařízení, která se neřadí mezi hotely. Například tedy penziony, obsluhované apartmány a Bed & Breakfast.

Samotná Praha se může pochlubit i dalším turistickým úspěchem. Mezi cizinci bude patřit v nadcházejících dnech k nejvyhledávanějším vánočním a silvestrovským městům v Evropě. Za sebou nechala řadu vyhlášených turistických cílů.

Praha patří mezi sváteční top destinace v Evropě
Vyhledávač trivago.cz sestavil aktuální žebříček nejhledanějších vánočních a silvestrovských destinací v Evropě. Praha se v obou umístila v první desítce.
Během vánočních svátků je česká metropole pro návštěvu třetím nejoblíbenějším městem v Evropě. Předběhl ji pouze první Londýn a druhá Paříž. Společně s šestým Berlínem tu turisté hledají i nejlevnější ubytování, a to 2049 korun za dvoulůžkový pokoj a noc. Nejdražší je v tomto směru Londýn s 4249 Kč.
Pro pobyt na Silvestra je Praha v Evropě pátou nejoblíbenější destinací. Zvítězil opět Londýn, následovaný Amsterdamem, Paříží a Berlínem. Z hlediska ceny za dvoulůžkový pokoj na jednu noc jsou hosté ochotni zaplatit v Praze po Londýnu druhou nejvyšší cenu 5061 Kč. Z top 10 je na Silvestra naopak nejlevnější ubytování v Madridu – 3275 Kč.

Pramen: trivago.cz

Nejlepší pětihvězdičkové hotely v České republice Nejlepší pětihvězdičkové hotely v ČR

Nejlepší čtyřhvězdičkové hotely v České republice  Nejlepší čtyřhvězdičkové hotely v České republice

Nejlepší tříhvězdičkové hotely v České republice Nejlepší čtyřhvězdičkové hotely v České republice

Nejlepší alternativní ubytování v České republice  Nejlepší alternativní ubytování v ČR

Nejlepší ubytování v České republice z hlediska poměru cena a výkon  Nejlepší ubytování v poměru cena versus výkon v ČR Poznámka: *= maximální počet bodů v indexu tRI je 100 Pramen u všech tabulek: trivago.cz


Čtěte také:

ebf - tip - debata

Ilja Šedivý: Kvalita se vám nakonec vyplatí

Zdeněk Pohlreich: 15 milionů na slušnou restauraci nestačí


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).