Menu Zavřít

Hotel Hilton Prague Oldtown bude mít vlastníka ze Singapuru

22. 12. 2016
Autor: hiltonpragueoldtown.cz

Pražský hotel Hilton Prague OldTown mění majitele. Americká společnost Blackstone ho prodává singapurskému trustovému fondu M&L Hospitality.

Jak uvádí server eurobuildcee.com, pětihvězdičkový hotel naproti Masarykovu nádraží je součástí transakce, v rámci které investiční obr Blackstone odprodal fondu také Gestin centrum, které v centru Prahy nabízí kanceláře a obchodní prostory s rozlohou 6900 metrů čtverečních. Novým majitelem hotelu je podle zmíněného webu v našem regionu ne moc známý fond ze Singapuru M & L Hospitality Trust. Ten byl zatím aktivní hlavně v Amsterdamu, Singapuru a Sydney.

„Rok 2016 byl typický pokračujícími kapitálovými toky od asijských institucionálních investorů do evropských hotelů a hotelového trhu, přičemž tato poslední transakce je součástí trendu, který věříme, že bude pokračovat i v roce 2017,“ řekl Patrick Saade, výkonný viceprezident evropských transakcí poradenské a správcovské skupiny JLL.

CIF24

Společnost Blackstone hotel, který se dříve jmenoval Penta či Rennaisance, odkoupila v roce 2006, o rok později se stal součástí sítě Hilton. Společnost odprodala letos kromě aktuálně odevzdaného hotelu a kanceláří také velkou část hotelových aktiv. Jen nedávno prodala 25 procent celé sítě Hilton, kterou spravuje. Podíl odkoupil za 161 miliard korun čínský konglomerát HNA Group.

Čtěte také:

Vítkova CPI kupuje stejnojmenného hotelového operátora

Slovenský obchod roku: trenčínské centrum Laugaricio mění majitele

Krúpův fond koupil kanceláře v centru Prahy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).