Menu Zavřít

Hrátky s novým designem

10. 1. 2003
Autor: Euro.cz

Nintendo

MMF24

TOKIO (tpk) – Nebývá zvykem snažit se upevnit svoji pozici na trhu, pokud má společnost téměř 98procentní podíl. Japonská Nintendo se na to však dívá jinak. Její videoherní hendheld Game Boy Advance (GBA), který je v prodeji již déle než rok, dostane na jaře nového nástupce s názvem Game Boy Advance SP.
Vylepšení se týkají hlavně radikální změny designu. Přístroj má sklápěcí displej a vypadá spíše jako walkman. Váží 143 gramů a jeho rozměry jsou 82 x 84,6 x 24,3 mm. Co se týče novinek uvnitř, bylo přidáno podsvětlení displeje, na jehož absenci si mnoho zákazníků stěžovalo. Výhodou je jeho kompatibilita s předchozími přístroji Game Boy, Game Boy Color a GBA. Všechny dřívější hry na něm tedy půjdou spustit.
V Japonsku se nový hendheld objeví již v polovině února, premiéra ve zbytku světa se odbude v březnu (v USA to bude 23. března, v Evropě o pět dní později). Cena by se v Evropě měla pohybovat kolem 130 eur. Firma Nintendo v Evropě loni prodala tři miliony přenosných herních zařízení Game Boy Advance, ve Spojených státech potom 11,5 milionu, díky čemuž je jednoznačně nejprodávanějším přístrojem pro videohry.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).