Menu Zavřít

HROZÍ BOJKOT

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Moskevský autosalon

MOSKVA (ČTK) – Přední světové automobilky se rozhodly, že budou bojkotovat letošní mezinárodní autosalon v Moskvě, který otevře své brány v srpnu. Jako hlavní důvod uvedly finanční požadavky organizátorů, které neodpovídají úrovni poskytovaných služeb, velikosti výstavní plochy a dalším podmínkám pro vystavovatele. Ruský list Novyje Izvestija uvedl, že většina západních automobilek si stěžuje také na neprofesionální organizaci autosalonu.

V Moskvě letos nehodlají vystavovat například automobilky General Motors a Ford, účast nepotvrdily ani Mercedes, BMW, Opel a Toyota. Chybět budou také všechny značky koncernu Volkswagen.

MMF24

Jak tvrdí ruský deník, účastníci musejí v Moskvě platit 350 dolarů za čtvereční metr výstavní plochy, tedy zhruba dvakrát tolik, než se platí na nejprestižnějších světových autosalonech, jako jsou ženevský nebo frankfurtský.

Neúčasti předních světových automobilek pravděpodobně letos využijí korejské firmy Daewoo, Hyundai a Kia Motors, které se už na Moskvu aktivně připravují.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).