Menu Zavřít

IDEÁLNÍ PARTNER PRO KOMERČNÍ BANKU

21. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Manažerský barometr

Německou HypoVereinsbank považují respondenti Manažerského barometru za nejvhodnějšího partnera pro Komerční banku (KB). Je možné, že za „vítězstvím tohoto finančního ústavu stojí pravděpodobně největší viditelnost na českém trhu, ale každopádně se manažeři shodují na důležitosti hledání nového majitele KB. Respondenti soudí, že právě Němci by mohli nejlépe dohlédnout na to, aby začala nějaká banka v Česku fungovat kvalitně.

„Ze jmenovaných by pro Komerční banku byla nejlepší HypoVereinsbank. Ta je schopna dosadit nekompromisní management a změnit KB na fungující německou banku, tvrdí jeden z ředitelů.

KL24

Mezi respondenty se také objevilo poměrně hodně zastánců prodeje KB francouzské Société Générale. „Tato banka by mohla být Komerční bance nejlepší oporou v oblasti sofistikovaných finančních produktů, čímž by se výrazně zvýšila profitabilita banky, soudí jeden z ředitelů. Další naopak tvrdí: „Volil bych UniCredito nebo Crédit Agricole. Ani jedna tady nemá výrazné aktivity a zřejmě by mohly českou banku použít jako základnu pro další expanzi do střední Evropy.

„Podle mne by to měla být HypoVereinsbank. Ne že by u nás byl německých nebo rakouských bank nedostatek, ale ústav s pověstí Crédit Agricole v Česku opravdu mít nemusíme. Pověst této banky z ní však dělá výrazného kandidáta na vítězství, protože některé zájmové skupiny v naší ekonomice by jis–tě uvítaly náhradu za IPB, připojil drsný komentář jiný manažer.

  • Našli jste v článku chybu?