Menu Zavřít

Image se mění

1. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Moravskoslezský kraj

MMF24

Agentura pro regionální rozvoj (ARR) a Moravskoslezský kraj zahájily projekt s názvem ForTech, jehož cílem je přilákat mladé lidi ke studiu technických oborů a zvýšit prestiž technických profesí.
„Vycházíme z faktu, že v našem regionu sílí strojírenství, přichází automobilka Hyundai a její subdodavatelé, očekáváme nárůst stavebnictví a růst inovačně zaměřených výrobních firem,“ říká ředitelka ARR Pavla Břusková. Víme, že chybí a budou chybět stovky technicky orientovaných profesionálů. Naše agentura musí nastartovat procesy, které tyto lidské kapacity doplní,“ řekla.
Moravskoslezský kraj mimo jiné uvolnil ze svého rozpočtu 1,5 milionu korun na komunikační kampaň, která má oslovit školáky, studenty, rodiče i zájemce o rekvalifikace. „Dalších 620 tisíc jsme nasměrovali do podpory činnosti a projektu lidských zdrojů Moravskoslezského strojírenského klastru, částkou 800 tisíc jsme podpořili start klastru informatiků,“ upřesnil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro ekonomický rozvoj Pavel Drobil.
První výsledky v podobě růstu zájmu o studium na technických školách očekává ARR už v příštím školním roce. Dalším efektem by měla být i postupná změny obrazu kraje, aby byl vnímán jako region se širokým spektrem výběru kvalitních pracovních příležitostí v prosperujících průmyslových firmách.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).