Menu Zavřít

Impotentní superúřad

28. 1. 2011
Autor: Euro.cz

Zaměstnanost ing.

CIF24

Přesně v souladu s předpokladem senátoři na své schůzi minulý týden zamítli návrh zákona o zřízení centrálního úřadu práce a vrátili jej zpět do Poslanecké sněmovny. Tam před pár týdny nová norma díky hlasům poslanců vládní koalice hladce prošla. Pikantní je, že z přítomných 59 senátorů jich zákon podpořilo pouze šest, pětice občanských demokratů a Adolf Jílek za TOP 09. Zbylí přítomní občanští demokraté a senátoři za „topku“ se zdrželi hlasování. V rozpravě před hlasováním nikdo z řečníků zákon nepodpořil.
„Náš výbor na základě pochybností o možnosti dosažení úspor a pravděpodobnosti vyvolaných nákladů při změně, na základě nestandardního postupu při projednávání, ale také na základě skutečnosti, že se chystá další změna zákona, která by měla znamenat přesunutí výplat sociálních dávek z měst a obcí na úřady práce, rozhodl doporučit plénu Senátu zamítnutí předkládaného návrhu zákona o Úřadu práce ČR,“ uvedl například Pavel Eybert z ODS.
Normu obsáhle kritizoval i místopředseda senátu Zdeněk Škromach (ČSSD). „Tento úřad bude naprosto impotentní, protože zkrátka a dobře, vše se bude vyřizovat v Praze,“ zdůraznil.

  • Našli jste v článku chybu?