Menu Zavřít

Informační technologie

5. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

EBF24

Informační systém pro advokáty

Významný systémový integrátor Damovo a softwarová firma Aquasoft zahájily práce na vybudování nového informačního systému pro Českou advokátní komoru. Speciální software by měl kromě organizačních procesů podporovat všechny specifické činnosti, jimiž se komora zabývá, například správu matrik advokátů a koncipientů, připomínkování legislativních procesů či přípravu a dohled nad pravidly profesní etiky advokátů.

Patnáct let ThinkPadu

Notebooky ThinkPad, které vyvinula společnost IBM a nyní je vyrábí firma Lenovo, slaví patnácté narozeniny. První ThinkPad vytvořila skupina deseti různých designérů a techniků z několika světových poboček IBM, jejichž úkolem bylo vymyslet dobře použitelný notebook na platformě PC. Hlavní inspiraci našli v tradičním černém japonském pouzdru na svačinu Shōkadō bentō a zaměstnaneckých poznámkových blocích IBM, které měly na obalu vytištěno firemní motto Think, tedy česky Mysli. Za patnáct let se ve 160 zemích světa prodalo více než třicet milionů notebooků této značky a získaly několik tisíc různých ocenění za design i technické provedení.

Počítače od Telefóniky

Největší česká telekomunikační firma Telefónica O2 začala minulý týden firmám a podnikatelům nabízet dodávky kompletního počítačového vybavení včetně zajištění servisu. V rámci služby O2 Počítačové řešení si zákazníci mohou vybrat z pěti různých počítačů a notebooků HP v cenách od 585 korun měsíčně, přičemž ve splátkách si klient platí instalaci a aktivaci PC, záruku a pojištění počítače. Telefónica zákazníkům slibuje, že porouchaný počítač do druhého dne opraví nebo nahradí novým, potíže se softwarem by měly být vyřešeny dokonce do dvou hodin. Podle preferencí zákazníka prý operátor po dvou či třech letech počítač vymění za nový.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).