Menu Zavřít

Informační technologie

15. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

WT100

Asseco koupilo Berit

Skupina Asseco, do níž patří i Asseco Czech Republic, pokračuje v akvizicích na českém IT trhu. Poté, co na začátku května za zhruba 120 milionů získala 55procentní podíl ve společnosti LCS, se dohodla na koupi brněnské softwarové firmy Berit. Obchod bude oznámen ve středu 20. června. Berit vyvíjí a prodává provozně-technické informační systémy pro energetické, vodohospodářské, plynárenské a teplárenské podniky a zároveň je dodavatelem IT služeb z oblasti geografických informačních systémů (GIS).

Katastr na internetu nově

Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) a Ness Technologies začaly vyvíjet novou generaci Informačního systému katastru nemovitostí (ISKN). Současná verze systému pochází z roku 2001. Nová generace ISKN, jejíž dokončení je naplánováno na rok 2008, bude obsahovat řadu webových služeb, například systém notifikací změn právních vztahů u hledaných nemovitostí, možnost pro externí uživatele zadávat žádosti o výpisy prostřednictvím speciální aplikace či efektivnější práce s digitalizovanými dokumenty.

Telefónica ve Štrasburku neuspěla

Český dominantní operátor, Telefónica O2, neuspěl u evropského soudu se stížností proti Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ), který je regulátorem českého telekomunikačního prostředí. Český Telecom, předchůdce Telefóniky, si již několik let u českých soudů stěžuje na rozhodnutí ČTÚ, který mu přikázal zpřístupnit své linky pro poskytování služeb vysokorychlostního připojení k internetu, konkrétně firmě Czech On Line. Poté se Telecom obrátil na Evropský soudní dvůr v Lucemburku, jenž minulý týden dal za pravdu ČTÚ. Verdiktem Evropského soudního dvora se bude nyní znovu zabývat soud pro Prahu 3, kde se celý případ projednává. Pražský soud jednání přerušil, dokud nebude znát názor soudního dvora.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).