Menu Zavřít

Inovativní lídr se umí měnit

5. 9. 2016
Autor: Redakce

Co stačí dnes, nebude stačit zítra. Inovativní lídr je tak schopný své lidi motivovat ke změně, říká managing partner ve společnosti M.C. Triton Radek Tesař.

Jak může kvalitní manažerské vzdělání pomoct člověku k vysněné pozici?

Zde se nabízí paralela se sportem. Každý úspěšný sportovec má svého trenéra, aby mu pomohl neustále se zlepšovat. Stejnou roli plní u manažerů vzdělávání. Vidím několik argumentů. V první řadě přináší inspiraci, jak se dívat na trh, na trendy, na konkurenci, a vede k pochopení, jak vytvořit motivační a funkční vizi a strategii (tady u manažerů spatřuji obrovské mezery, neboť jsou příliš zahleděni do vlastní firmy).

Umožňuje získat osvědčené pomůcky, „udělátka“, která mu pomohou lépe se dívat na své lidi a následně jednat v různých obtížných situacích nebo lépe řídit firmu/útvar. Manažeři dnes řeší například nežádoucí fluktuaci části týmu, motivaci týmu, vytváření inovativního prostředí, změny v řízení, které vyžaduje nastupující generace Y a digitální revoluce.

Kdo by měl manažerským vzděláváním projít? Na jaké úrovni by měl pracovník být, aby pro něj bylo vhodné?

Všichni, kdo chtějí vést lidi a řídit firmu. Dobrý manažer vidí své silné a slabé stránky a rozhodne se, na co ve svém rozvoji dále vsadí a jak upraví svůj styl řízení. Výborný manažer pochopí, že i když je skvělý, tak neumí skoro nic, a získá tím pokoru k vědění, ke svým kolegům a klientům.

Jak vypadá inovativní lídr?

Vnímá, že se vše mění a bude se měnit. Má pokoru v tom, že co stačí dnes, nebude stačit za krátký čas. K tomu vede, motivuje své lidi a vybírá si nové kolegy podobného ražení. Vytváří prostředí a prostor pro diskuse o inovacích a nápadech. Je důsledný v tom, aby se nápady „překlopily“ do smysluplných výsledků a přinášely přidanou hodnotu pro klienty. O inovacích umí přesvědčit své okolí, umí je prodat!

Ze speciálu Manažerské vzdělávání dále čtěte:

CIF24

Jak najít lídra

Vzdělávání manažerů je celoživotní proces


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).