Menu Zavřít

Inovovaný obojživelník

19. 12. 2003
Autor: Euro.cz

T-Mobile MDA II

Zařízení, která kombinují mobilní telefon s kapesním počítačem PDA, se v Česku prodává několik. Nejžádanějším modelem je MDA I; počet prodaných kusů přesáhl deset tisíc. Letos na podzim uvedl mobilní operátor T-Mobile na trh jeho nástupce s označením MDA II, který se liší v několika důležitých parametrech: je menší, lehčí a má integrovaný digitální fotoaparát.
T-Mobile MDA II pracuje na bázi nového operačního systému Microsoft Windows Mobile Media Phone Edition a na první pohled vypadá jako standardní kapesní počítač. Funkce mobilního telefonu neprozrazuje ani anténa, která je integrovaná v těle přístroje. V zadní části zabudovaný digitální fotoaparát umožňuje vytvářet multimediální zprávy MMS nebo snímky jednoduše ukládat do paměti a následně odeslat například prostřednictvím e-mailu. Díky zabudované technologii Bluetooth lze zařízení bezdrátově propojit s řadou doplňků.
Vizualizace operačního systému se velmi podobá klasickým Windows ze stolních počítačů, orientace v přístroji je tak poměrně intuitivní a jednoduchá. V softwarové výbavě nechybí Word, Excel ani Outlook, který lze jednoduše synchronizovat s poštovním klientem v počítači majitele MDA II.

EBF24

T-Mobile MDA II
rozměry (v/š/h): 130/70/19 mm
hmotnost: 180 g
displej: dotykový, 65536 barev
rozlišení: 240 x 320 bodů
procesor: Intel Xscale
interní paměť: 128 MB
podporovaná pásma: GSM 900/1800/1900 MHz
výdrž baterie: až 3 hodiny volání / až 150 hodin v pohotovosti
cena (s DPH): T-Mobile dotovaná cena 15 999 Kč

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).