Menu Zavřít

Internet přes dráty

8. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Vodafone

WT100

Operátor Vodafone, trojka českého mobilního trhu, hodlá začít nabízet vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím pevných linek. K poskytování těchto služeb bude Vodafone využívat infrastrukturu společnosti Radiokomunikace, která je největším alternativním operátorem na poli pevných linek. Agentura ČTK minulý týden uvedla, že firmy již v květnu uzavřely rámcovou dohodu, na jejímž základě bude Vodafone využívat velkoobchodní nabídku Radikomunikací pro poskytování ADSL služeb. „Smlouva s Vodafonem, nejdynamičtějším českým mobilním operátorem, je pro nás důležitá jak z hlediska prodejů, tak i jako uznání vyspělosti našich technologií a kvality vlastní sítě,“ řekla generální ředitelka Radiokomunikací Jane Hannahová.
Vodafone hodlá s nabídkou vysokorychlostního „pevného“ internetu směřovat především do segmentu firemních zákazníků. „Pokračujeme v naplňování jedné ze svých strategií, jejímž cílem je překročit hranice mobilního trhu a oslovovat nové skupiny klientů s komplexní nabídkou telekomunikačních služeb,“ vysvětluje zacílení viceprezident Vodafonu Andreas Laukenmann.
Na konci března letošního roku měl Vodafone 2,475 milionu zákazníků, což je asi o dvanáct procent více než ve stejnou dobu loni. Podíl tarifních zákazníků činí asi 53 procent z celkového počtu, průměrná měsíční útrata na zákazníku, takzvaný ARPU index, v současnosti dosahuje 613 korun, což je nejvíc ze všech českých mobilních operátorů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).