Menu Zavřít

Investice do technologií

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Tatra

Majitelé automobilky Tatra plánují nákup nových technologií. Během necelých dvou let mají investovat asi třicet milionů dolarů (v přepočtu asi 630 milionů korun). „Tatry jsou pro rok 2007 vyprodané. Zakázky, které nyní přijímáme, jsou až na rok 2008. V budoucnu chceme vyrábět auta za vyšší prodejní ceny a snížit podíl levných vozidel. To si žádá investice,“ řekl předseda představenstva Ronald Adams během návštěvy amerického velvyslance Richarda W. Grabera.
Na dotaz ohledně firemních hospodářských výsledků odmítl Adams odpovědět: „Zveřejníme je až na veletrhu IDET, jenž se uskuteční počátkem května v Brně.“ Dále uvedl, že Tatra nabrala od loňského října pět stovek zaměstnanců a během roku chce přijmout až dvě stě nových. Navýšení se pojí s plánovaným zvýšením výroby nákladních automobilů - namísto loňských 1600 jich letos firma vyrobí až 2500.
„Vidím, že Tatra pomáhá regionu, vytváří pracovní místa. Cílem velvyslanectví je podporovat americké investice nejen do tohoto regionu. Pro firmu nebude těžké prosadit se na americkém kontinentu, neboť je to výborné auto. Z pozice velvyslance budu pomáhat prosazení značky na tamním trhu,“ prohlásil Graber.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).