Menu Zavřít

Investice ve Stodůlkách

12. 1. 2007
Autor: Euro.cz

CEE PDP

Realitní fond CEE Property Development Portfolio B.V. (CPDP B.V.) investuje 550 milionů korun do výstavby univerzitního areálu a bytových domů v pražských Stodůlkách. Na pozemku o rozloze necelých dvou hektarů vyrostou sportoviště a škola, jejichž hlavním nájemcem bude Bankovní institut vysoká škola (BIVŠ). Projekt Campus Park Stodůlky má být hotov koncem letošního roku.
Šestipodlažní budova školy poskytne celkem 9500 metrů čtverečních pronajímatelných ploch určených učebnám a kancelářím. Tři domy v těsné blízkosti školy zahrnují 75 bytů o velikosti 70 až 96 metrů čtverečních. V celkové ceně bytu, která se pohybuje od 3,4 milionu do necelých 5,3 milionu korun, je zahrnuto podzemní garážové stání i sklípek. Investor kalkuluje, že rezidence by mohly zajistit bydlení také pro pedagogy, personál školy a studenty.
„Praha 13 patří k nejvíce se rozvíjejícím částem hlavního města. Je to oblast s bohatou občanskou vybaveností, doplněnou v posledním období o několik nových nákupních a zábavních center. Budoucí obyvatelé domů Campus Park Stodůlky budou mít navíc blízko do přírody,“ chválí si projekt Jan Domiter, člen představenstva společnosti Tavaresa, která je developerem projektu. Společnost je součástí skupiny vlastněné realitním fondem CPDP B. V. Autorem návrhu je Zbyšek Stýblo z Architektonického studia Gama. Výstavbu zajišťuje firma Unistav a úvěrové financování poskytla Česká spořitelna.
Realitní fond CEE Property Development Portfolio B. V. se zaměřuje převážně na český a slovenský trh. Vlastní například budovu T-Mobile v Praze na Roztylech, do svého portfolia letos přidal administrativní objekt Polygon House v Praze 4 na Pankráci a kancelářský dům Prievozská v Bratislavě. Dalšími developerskými projekty fondu jsou Myšák Gallery a Rezidence Františkánská zahrada v centru Prahy 1 ve Vodičkově ulici. Jedním z významných akcionářů a investorů fondu je Česká spořitelna.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).