Menu Zavřít

Investoři kolem Čupra dali 130 milionů do rakouského startupu

4. 5. 2018
Autor: Michael Tomeš, E15

Česká investiční společnost Enern stojí v čele skupiny investorů, kteří 5 miliony eur (129 milionů korun) podpořili vídeňskou platformu Eversports. Ta zprostředkovává možnost rezervace sportovišť.

Skupina Enern, za níž stojí partneři Petr Šmída, Pavel Mucha, Radovan Nesrsta a Tomáš Čupr, v poslední době hledá příležitosti k nákupu v cizině a Eversports pro ni byl vhodnou volbou. Investice se kromě ní účastnilo dalších pět subjektů.

„Věříme, že Eversports pozitivně ovlivní budoucnost sportu a rádi bychom byli dlouhodobou součástí tohoto příběhu, uvedl Mucha. S čerstvým kapitálem hodlá Eversports posilovat své postavení na trzích v německojazyčných zemích a vylepšovat software.

Enern má peněz má na akvizice dost, mimo jiné díky loňskému prodeji 35procentního podílu v Slevomatu, jehož cena podle spekulací médií přesáhla 1,5 miliardy korun.

V Česku skupina financovala rozjezd řady firem, například Dáme jídlo, Flatio, Skrz.cz, Rohlík.cz a dalších. Podle nedávného vyjádření Tomáše Pačindy z Enernu má společnost k dispozici desítky milionů eur na zahraniční expanzi.

ebf - tip - debata

Čtěte také:

Kellner věří Culture Tripu. PPF masivně investuje do londýnského startupu

Petr Kellner


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).