Menu Zavřít

IPB NENÍ DŮVODEM K ODSTOUPENÍ

22. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Manažerský barometr

Ministr financí Pavel Mertlík by neměl v souvislosti s kauzou Investiční a Poštovní banky (IPB) odstupovat ze své funkce. Necelé dvě třetiny účastníků Manažerského barometru totiž soudí, že ministr Mertlík není odpovědný za situaci v IPB. Navíc by měl být spor co nejrychleji vyřešen a změna na ministerském postu by celou záležitost jen prodlužovala.

MMF24

Manažeři byli minulý týden požádáni o zodpovězení otázky: „Měl by v souvislosti s kauzou IPB odstoupit ministr financí Pavel Mertlík? Odpovědi vybírali ze třech možností: 1. Ano – 2. Ne – 3. Nevím. Šedesát tři procent respondentů si myslí, že by měl Pavel Mertlík i nadále zůstat na svém postu. Naopak necelá čtvrtina ředitelů považuje problémy banky se lvem ve znaku za pádný důvod k odstoupení ministra. Necelých třináct procent se k otázce nevyjádřilo.

Jeden z manažerů k odstoupení Pavla Mertlíka poznamenal: „Řešení situace v IPB považuji za nejodvážnější čin této vlády. Faktura pro daňového poplatníka bude obrovská, ale nevěřím, že by existovalo výrazně levnější řešení. Jiný řekl: „To, co se děje kolem IPB, je zástupný problém. Jde pouze o odpoutání pozornosti od merita tragédie banky, především manažerů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).