Menu Zavřít

IT pohlídá šachista

7. 7. 2004
Autor: Euro.cz

Zdeněk Kaplan

PRAHA (oh) – Představenstvo Českého Telecomu rozhodlo o jmenování Zdeňka Kaplana (38) výkonným ředitelem pro informační systémy. Ve funkci nahradil Davida Foxe, který s platností k 30. červnu rezignoval.
Kaplan absolvoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy a Vysokou školu ekonomickou (VŠE). Na počátku 90. let působil v různých pozicích ve státní správě, poté pracoval jako billing manager v telekomunikační společnosti Aliatel. Následně pracoval ve společnosti APP jako ředitel jednotky IS security. V letech 1998 až 2003 byl ředitelem informatiky v Československé obchodní bance, poté regionálním ředitelem pro fyzické osoby a střední a malé podniky. Kromě toho působil v letech 2000 a 2001 v představenstvu PVT, od roku 2003 je členem dozorčí rady ČSOB Penzijního fondu Progres.
Kaplan zasedá ve vědecké radě Katedry informatiky VŠE, je členem redakční rady časopisu Data Security Management, věnuje se publikační a přednáškové činnosti. Je ženatý, má dva syny. Aktivně hraje squash, bridge, šachy a tenis.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).