Menu Zavřít

Tykač a Křetínský pokukují po italských elektrárnách

9. 4. 2019
Autor: archiv

Italská firma Sorgenia kontaktuje investory, aby zjistila, jaký je zájem o její zdroje a zákaznický kmen.

Poradenská společnost Lazard rozeslala potenciálním investorům memoranda, uvedla agentura Reuters. Zájem projevily Energetický a průmyslový holding Daniela Křetínského a Sev.en Energy Pavla Tykače, dále také private equity fond CVC. Ani jeden z českých investorů se k transakci nechtěl vyjadřovat.

„Bohužel k tomu mohu říct pouze klasické, že zásadně nekomentujeme spekulace o našich údajných akvizičních záměrech“ řekl Daniel Častvaj z EPH. Podobně se vyjádřila mluvčí Pavla Tykače.

Generální ředitel Sorgenie Gianfllippo Mancini dříve uvedl, že společnost zvažuje, že přibere nové investory, kteří by jí pomohli rozvíjet nový byznys plán zaměřený na obnovitelné zdroje a digitální řešení. Zájem investorů bude firma vyhodnocovat na přelomu dubna a května a následně rozhodne, zda prodej spustí.

Společnost Sorgenia dříve patřila italské rodině de Benedettiových, nyní ji vlastní konsorcium italských bank včetně UniCredit, Intesa Sanpaolo a Banco BPM, které ji převzaly po restrukturalizaci dluhů. Sorgenia spravuje portfolio asi 175 zákazníků, má čtyři plynové elektrárny s kapacitou 3200 megawattů. Celková cena aktiv firmy se podle zdrojů Reuters může pohybovat kolem 600 milionů eur.

Dále čtěte:

Draze zaplacené uhlí. Tykač dal za mostecké doly 28 miliard

Konec uhlí v Německu bude stát miliardy eur. Průmysl je chce od vlády

CIF24

Byla jiná doba, říká o ovládnutí poloviny Mostecké uhelné Pudil

 Petr Pudil

  • Našli jste v článku chybu?