Menu Zavřít

Jak jí a pije

19. 6. 2003
Autor: Euro.cz

Miro Lukáč, prezident reklamní agentury Fabrika

Kde obvykle obědváte, večeříte?
Nejraději bych jedl doma, ale většinou to nevychází, takže častokrát jím v restauraci. Snažím se nejíst v autě a za běhu, i když čas od času i fast food přijde k duhu.

Která je vaše oblíbená restaurace?
Záleží na tom, na co mám chuť. Italské věci hledám v Il ritrovo, u Emanuela nebo v Casa Edit Stein. Za Francií jdu buď do VAS-y nebo Atelieru, případně navštívím Bistrot u Marlene. Syrové ryby jím v Sushi baru a kuchyni českých babiček ochutnávám u Dragouna. Ve Vídni mám rád francouzský Salut nebo největší řízky u Figlmüllera. Je jich proste hodně.

Jakým pokrmům dáváte přednost?
Rád zkouším a experimentuji, objevuji nové chutě, ať už exotické, moderní, nebo rustikální. Při cestování se snažím poznávat krajiny a místa i prostřednictvím chutí. Ty vám častokrát řeknou víc než sebelepší průvodce.

Jaké nápoje preferujete?
Snažím se opustit sladké limonády a pít co nejvíc minerálek s bublinkami nebo bez. Z alkoholů mám nejraději vína bílá i červené. U tvrdého, který piju střídmě, dávám přednost kvalitě před kvantitou. Z domácí produkce becherovka nebo dobrá slivovice, single malt ze Skotska, z Francie koňak, armaňak, kalvado, nepohrdnu ani dobrým likérem. A dobré mojito dělá také divy.

WT100

Patří vaření k vašim hobby?
Vedle mé práce, hudby, filmu a knížek je to asi největší koníček. Vaření je důvod, proč zvu své přátele na návštěvu. Relaxuji při tom a zapomínám na starosti všedního dne, je to inspirativní a kreativní a v neposlední řadě to mým návštěvám chutná. Alespoň to říkají.

  • Našli jste v článku chybu?