Miro Lukáč, prezident reklamní agentury Fabrika
Kde obvykle obědváte, večeříte? Nejraději bych jedl doma, ale většinou to nevychází, takže častokrát jím v restauraci. Snažím se nejíst v autě a za běhu, i když čas od času i fast food přijde k duhu.
Která je vaše oblíbená restaurace? Záleží na tom, na co mám chuť. Italské věci hledám v Il ritrovo, u Emanuela nebo v Casa Edit Stein. Za Francií jdu buď do VAS-y nebo Atelieru, případně navštívím Bistrot u Marlene. Syrové ryby jím v Sushi baru a kuchyni českých babiček ochutnávám u Dragouna. Ve Vídni mám rád francouzský Salut nebo největší řízky u Figlmüllera. Je jich proste hodně.
Jakým pokrmům dáváte přednost? Rád zkouším a experimentuji, objevuji nové chutě, ať už exotické, moderní, nebo rustikální. Při cestování se snažím poznávat krajiny a místa i prostřednictvím chutí. Ty vám častokrát řeknou víc než sebelepší průvodce.
Jaké nápoje preferujete? Snažím se opustit sladké limonády a pít co nejvíc minerálek s bublinkami nebo bez. Z alkoholů mám nejraději vína bílá i červené. U tvrdého, který piju střídmě, dávám přednost kvalitě před kvantitou. Z domácí produkce becherovka nebo dobrá slivovice, single malt ze Skotska, z Francie koňak, armaňak, kalvado, nepohrdnu ani dobrým likérem. A dobré mojito dělá také divy.
Patří vaření k vašim hobby? Vedle mé práce, hudby, filmu a knížek je to asi největší koníček. Vaření je důvod, proč zvu své přátele na návštěvu. Relaxuji při tom a zapomínám na starosti všedního dne, je to inspirativní a kreativní a v neposlední řadě to mým návštěvám chutná. Alespoň to říkají.