Menu Zavřít

JAK NA TO

19. 1. 2004
Autor: Euro.cz

Potřebujete hovězí filet (300 g vystačí pro 4 osoby), šťávu z jednoho citronu, 6 lžic kvalitního olivového oleje, pepř a 40 g čerstvě strouhaného parmazánu. Hovězí filet zabalte do plastikové fólie a asi na 20 minut vložte do mrazáku uležet.

MM25_AI

Carpaccio Maso po vyjmutí z mrazáku nakrájejte ostrým nožem na velice tenké plátky, které vložte mezi dvě vrstvy plastikové fólie, a válečkem na nudle je opatrně vyválejte. Marinádu připravíte tak, že ušleháte citrónovou šťávu se solí a olejem. Stejnoměrně ji rozdělte na carpaccio. Posypte mletým pepřem a můžete přidat i čerstvou bazalku. Carpaccio pak nechte 15 minut v lednici uležet. Těsně před podáváním posypte strouhaným parmazánem. Kuřecí roláda s parmazánem**

Vykosťte jedno větší kuře (nejlépe 2 kg). Vykošťovacím nožem kuře podél páteře rozřízněte, vyjměte kost prsní, oddělte nohy a křídla. Pak si připravte směs ze 125 g strouhanky, 125 g parmazánu, dvou rozmačkaných stroužků česneku, šesti lžic petržele, jednoho vejce. Ochuťte pepřem. Kuře položte kůží na pečící plech. Rozložte na něj osm plátků mortadely nebo salámu. Připravenou směs dejte do středu a celé kuře zabalte a svažte bavlněným provázkem. Pak ho potřete olejem a pečte v troubě předehřáté na 2000C jednu a půl hodiny. Roládu podávejte nakrájenou na plátky s jarní zeleninou.

  • Našli jste v článku chybu?