Menu Zavřít

Jak správně vybrat inventář?

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Není talíř jako talíř Jistě nebude překvapením, že vhodně zvolený inventář / vybavení restaurace dokáže celkový dojem podtrhnout, nebo zapudit. V gastro provozu jde kromě vzhledu i o jeho odolnost, od které se poté odvíjejí náklady na jeho doplnění. Obdobně jako jsou různé typy restaurací a ubytovacích zařízení, existuje několik typů inventáře pro ně vhodných.

Mnoho klientů dále řeší „levné“ vs. „drahé“ s přihlédnutím pouze ke kupní ceně, nikoli však k životnosti, a tedy ceně za období – hodnotě. Ve výsledku se často „levné“ věci prodražují, jelikož cena jejich doplňování je v součtu často násobně vyšší. Zároveň však také není pravda, že čím dražší daná věc je, tím déle musí odolat náročnému gastro provozu.

Záruka na šupinkový odštěp

Říká se, že každá věc má svého kupce, a stejně tak i my věříme, že každý provoz si zaslouží pečlivě vybraný inventář se správně nastavenými parametry – materiál, životnost, barva, vliv na klienta a v neposlední řadě samozřejmě i hodnota produktu. Velkým přínosem jsou tedy talíře se zárukou na šupinkový odštěp (což je zdaleka nejběžnější poškození), kde i složení materiálu bývá přizpůsobeno gastro provozu a je zpravidla odolnější než talíře určené na doma. Jsou i značky, kde „gastro“ je pouze zavádějící název. Proto je vhodné při výběru inventáře navštívit specializovanou firmu, kde poradí zaručení profesionálové.

Poradenství a zapůjčení na plating

MMF24

Dalším doporoučením je nenechávat výběr inventáře na poslední chvíli, jelikož spousta zajímavých věcí nemusí být nutně skladem a několik dní navíc dokáže často umožnit výběr z mnohem širšího portfolia dodavatelů. Současně je vhodné využít možnost zapůjčení na plating, jak tomu je již deset let u nás v Premium Gastro, kde si s vámi rádi domluvíme schůzku a společně nalezneme ten nejvhodnější produkty pro váš originální projekt.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).