Jak vyplynulo z malé ankety Profitu, s názorem Hodnoticí zprávy Evropské komise (ba dokonce ani s názorem českých úřadů) nesouhlasí zástupci postižených potravinářských podniků.
Jak vyplynulo z malé ankety Profitu, s názorem Hodnoticí zprávy Evropské komise (ba dokonce ani s názorem českých úřadů) nesouhlasí zástupci postižených potravinářských podniků.
Vladka Pivoňková, ředitelka marketingu Kostelecké uzeniny, a. s.:
Naše společnost bude mít certifikát na možnost obchodování s EU u všech provozů. Jedná se o jatka na červené maso, drůbeží maso a masnou výrobu. Do modernizace provozů jsme investovali kolem dvou miliard korun, do vstupu do EU všechno stihneme.
Ladislav Steinhauser, ředitel společnosti Steinhauser Tišnov:
Naše společnost je na vstup do EU již připravena a potvrdila to i nedávná kontrola veterinářů. Čekáme jen na administraci povolení k výrobě, stejně jako celá řada dalších podniků. Jsem přesvědčen, že většina velkých výrobců je připravena také, je ale také hodně těch, kteří připraveni nejsou a nebudou, zejména v oblasti menších provozů.
**Oldřich Obermaier, zástupce firmy Bongrain v ČR, která je mj. vlastníkem Mlékárny Hodonín:
V průběhu posledního desetiletí jsme investovali jen do hodonínské mlékárny přes miliardu korun a jsme přesvědčeni, že na vstup do EU jsme připraveni dobře. Rádi bychom se svými výrobky uspěli nejen na domácím, ale i na evropském trhu. Šanci vidíme v Polsku, Maďarsku, ale také v Rakousku. Právě Mlékárna Hodonín byla dříve nejbližší průmyslovou mlékárnou k Vídni.