Menu Zavřít

Jaké podmínky je nutné splnit, abyste dosáhli na nebankovní půjčku?

25. 9. 2019
Autor: PNM International

Každý člověk se někdy může dostat do situace, kdy akutně potřebuje řešit nedostatek volných finančních prostředků. Řešením je půjčka. Jednou z možností, která se v současné době těší velké oblibě, je takzvaná nebankovní půjčka.

Hlavní výhody nebankovní půjčky

Jak už z názvu vyplývá, nebankovní půjčky poskytují soukromé firmy. Zatímco banky své případné klienty často velmi důkladně prověřují, u nebankovních půjček je průchodnost mnohem vyšší, neboť se na vás nekladou tak vysoké nároky. Dosáhne na ně i člověk, který by u bankovního ústavu neměl šanci.

Pakliže si zvolíte nebankovní půjčku, máte možnost získat peníze při splnění určitých podmínek už během několika minut poté, co vám úvěr schválí. Obvykle je navíc možné vše provést přes internet, případně přes mobilní telefon.

EBF24

Podmínky získání nebankovní půjčky

Abyste na peníze z nebankovní půjčky dosáhli, potřebujete mít zpravidla vlastní mobilní telefon a osobní bankovní účet. Peníze se vám totiž zasílají právě na něj. Samozřejmostí je pak vlastnictví občanského průkazu či cestovního pasu. Na základě těchto dokladů musí být zřejmé vaše iniciály a bydliště. Společnosti, které nebankovní půjčky poskytují online, po vás většinou chtějí kopii dokladů. Kromě toho se někdy rovněž vyžaduje doložení příjmů, povětšinou však postačí pouze čestné prohlášení o tom, kolik peněz si měsíčně vyděláváte.

Jsou nějaká rizika?

U nebankovní půjčky si vždy důkladně prostudujte všechny podmínky. Hlídejte si také výši úrokových sazeb a případné poplatky, aby se vám půjčka zbytečně moc neprodražila. Dále je nutné si hlídat dobu splatnosti, jinak přicházejí sankční úroky a poplatky, které mohou vámi zvolenou nebankovní půjčku opět výrazně prodražit. Je praktické si danou společnost ověřit na základě recenzí dalších zákazníků, abyste nenalétli nějaké lichvě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).