Menu Zavřít

JAKUB POKRAČUJE

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

K o m i s e     p r o     c e n n é     p a p í r y

Poněkud překvapivě prodloužila v minulém týdnu vláda na návrh ministra financí Iva Svobody členství komisaře Františka Jakuba v prezidiu Komise pro cenné papíry. Jakub, kterému měl koncem března skončit roční mandát, bude pracovat v komisi dalších pět let. O překvapení se dá mluvit vzhledem k neshodám mezi ním a jeho šéfem Janem Müllerem. Ty jsou dnes již veřejným tajemstvím.

EBF24

Kromě Jakuba a Müllera (funkční období pět let) sedí v prezidiu komise Jana Pospíšilová (dva roky), Tomáš Ježek (čtyři roky) a nově Irena Pelikánová (tři roky).

Média přetřásala v posledních dnech situaci v prezidiu komise rovněž v souvislosti s veřejným prohlášením Jana Müllera a Jany Pospíšilové, v němž vyzvali Tomáše Ježka, aby se až do vyšetření situace kolem privatizace Čokoládoven - Ježek v ní figuruje - nezúčastňoval rozhodování v komisi. Vyhrocená situace se dostala až na Hrad a prezident Václav Havel požádal Jana Müllera, aby jednal o způsobu, jak činnost prezidia co nejdříve obnovit. Prezidium komise se rozhodlo vyčkat bez jakýchkoliv aktivit na to, zda vyšeřovatel skutečně vznese obvinění proti Tomáši Ježkovi.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).