Menu Zavřít

Jana Havligerová: Jak se chválí chlebodárci

25. 1. 2016
Autor: čtk

Propagandisté hnutí ANO se na Facebooku pustili do vlastního předsedy. To musíte vědět: „Andrej Babiš je nejoblíbenější politik v zemi, ale pořád mu lze vytknout ledacos. Třeba nemoderní účes a nedokonalou češtinu.“ Na to se nedá říci nic jiného než ano. To jsou jediné nedokonalosti jinak dokonalého ministra financí.

Lidem z Babišova hnutí ovšem vytřely zrak Hospodářské noviny. Článkem nazvaným „Koprovku prosím“. Redaktorka v něm zpovídá Michaelu Bakala, ženu majitele Economie, na jejíchž bedrech mimo jiné leží i odpovědnost za chod vydavatelství.

Ta hovoří třeba o tom, jak vytvářela plán byznysových, společenských a cestovatelských aktivit rodiny na další půlrok. Nebylo to jednoduché, rodina se pohybuje v Česku, ve Švýcarsku, USA a Jižní Africe: „Byla to nelehká úloha, ale kdyby mě nebavila, tak ji nedělám.“ Zvlášť dobře se to muselo číst na Ostravsku.

Matěj Stropnický, nový předseda Strany zelených se účastníkům volebního sjezdu mimo jiné svěřil s tím, proč v prezidentské volbě dal hlas Miloši Zemanovi. Jak řekl, bylo to proto, že osobně odmítá politiku a politiky, kteří mobilizují proti slabým. Zeman ale podle něj v roli státníka zklamal. Takže zelení musejí začít hledat člověka, který Zemana v další volbě hlavy státu porazí. Kolik bude roků Stropnickému juniorovi v roce 2018? Uff, teprve pětatřicet.


Čtěte také:

MMF24

Stropnický: Zelení budou radikální

Stranu zelených nově povede Matěj Stropnický

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).