Menu Zavřít

Jana Havlingerová: Zákonem proti lhaní?

9. 3. 2015
Autor: čtk

Prezident republiky Miloš Zeman pronesl inaugurační projev 8. března 2013, na Hradě je dva roky. Při výkonu funkce hlavy státu už pronesl tolik ostrých výroků, že se ani nestíháme divit. Tak si zrekapitulujme svět podle Zemana: byli by v něm, alespoň v tom viditelném, samí krásní lidé.

Ti postižení by byli od zdravých odděleni už od základních škol. Ve věku osmnácti let by se pak zrno od plev dále dělilo tím, že by zájemci o humanitní obory za vysokoškolské studium platili. Zároveň by byli eliminováni vegetariáni a abstinenti. Koncesionářské poplatky, které se odvádí České televizi a rozhlasu, by byly zrušeny, aby ovzduší neotravovala veřejná kritika. A jestli patříte k těm, kteří zvedají červenou kartu, jste blbečci.

Hrubě se mýlíte i v případě, pokud výše napsané považujete za pouhou fikci. Patnáct členů horní komory parlamentu, v čele se skalním obdivovatelem prezidenta Zemana, senátorem Janem Velebou (předseda SPOZ), připravilo novelu, podle níž by koncesionářské poplatky mimo jiné nemuseli platit ti, o nichž ČT či rozhlas zveřejnily nepravdivou informaci.

Zdůvodnění připravil právní expert Zdeněk Koudelka. Podle něj jsou koncesionářské poplatky „nucenou televizní daní, kterou musí platit i ten, proti kterému se lže, což je jednání v rozporu s dobrými mravy“. Lhát se nemá. Proto hledáme právníky, kteří by nám pomohli v tomto duchu zformulovat novely zákonů o politických stranách a volbách do parlamentu, případně i změnu ústavního zákona o přímé volbě prezidenta. Nechceme platit příspěvky i těm, kteří „proti nám lhali, což je jednání v rozporu s dobrými mravy“.


Čtěte také:

Zelená karta pro Zemana: na Hradě se sešly stovky jeho příznivců

EBF24

Zeman by zrušil poplatky pro ČT, přestala prý plnit veřejnoprávní funkci

Nesmíme se chovat jako ovce, prohlásil Zeman k islámskému terorismu

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).