Menu Zavřít

Jančurův RegioJet prodal už přes 30 tisíc jízdenek do Chorvatska. První spoj vyjede v pátek

26. 5. 2021
Autor: RegioJet
  • Aktuálně RegioJet prodá více než 1000 jízdenek do Chorvatska denně

  • Během prázdnin budou spoje jezdit každý den, návaznými autobusy se bude možné dostat i do Černé Hory nebo Bosny a Hercegoviny

  • V loňském roce zamířilo do Chorvatska zhruba půl milionu Čechů


Přestože cestování přes hranice budou i letos v létě komplikovat nejrůznější (a zatím ne zcela jasná) protikoronavirová opatření, Češi se své nejoblíbenější prázdninové destinace vzdát nechtějí. Svědčí o tom i zájem o vlakové spoje, které z Česka vypravuje RegioJet brněnského podnikatele Radima Jančury.

První vlak vyjíždí z Prahy tento pátek v odpoledních hodinách. I když do plné sezóny zbývá více než měsíc, RegioJet hlásí už třicet tisíc prodaných jízdenek a další se prodávají tempem více než 1000 kusů denně. Podnítit zájem cestovatelů se firma snaží vstřícnými cenami. Jednosměrná jízdenka do Rijeky vyjde na 490 Kč, za cestu ve spacím voze až do Splitu pak cestující zaplatí 1090 korun.

Vlak staví na několika místech v Chorvatsku, do dalších destinací pak turisty dopraví autobusy. Těmi bude letos možné dojet až do Černé Hory nebo Bosny a Hercegoviny. V červnu a v září, kdy sezóna není tak silná, budou vlakové spoje jezdit třikrát týdně s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně.

Jančurův RegioJet má velké plány. Investuje miliardy do nových vlaků i digitalizace
Přečtěte si také:

Jančurův RegioJet má velké plány. Investuje miliardy do nových vlaků i digitalizace

Podle aktuálních pravidel musí cestující při vstupu do Chorvatska předložit negativní PCR test, negativní antigenní test od lékařského zařízení či akreditované laboratoře nebo potvrzení o úplném očkování (jedna dávka nestačí). Takto nastavená pravidla platí zatím do 31. května 2021 a nelze vyloučit, že před sezónou je chorvatské úřady ve snaze podpořit turistický ruch ještě poněkud uvolní.

CIF24

Chorvatsko je pro české turisty tradiční letní destinací už od dob před listopadem 1989. Předloni tam zamířilo přibližně 780 tisíc Čechů, v loňském pandemickém roce klesl jejich počet na 511 tisíc. Kromě železnice se lze z České republiky do země na Jadranu dopravit také letecky. Vedle Smartwings budou od začátku prázdnin přímo spojení zajišťovat také Croatia Airlines (Split) a Ryanair (Zadar). Většina tuzemských návštěvníků Chorvatska nicméně volí dopravu po vlastní ose.

Do Chorvatska se letos vydáte…

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).