Pivovarnictví
První narozeniny jedenáctky od Gambrinu jsou příjemné nejen pro pivovar, ale pro celý segment. Už čtyři měsíce existence stačily Plzeňskému Prazdroji,
aby Gambrinus 11° Excelent prosadil do pozice nejprodávanější lahvové a čepované jedenáctky, nyní dosahuje téměř čtvrtinového podílu. Kategorie jedenáctistupňových piv je ostře sledovaná, neboť trend jejich konzumace v České republice stoupá a tvoří již 11 procent tuzemské spotřeby. Za poslední tři roky se v Česku výstav jedenáctek zvýšil z 270 tisíc na 400 tisíc hektolitrů za rok.
Pro výrobu jedenáctky vyvinuli v Plzni i specifickou technologii. Dvojrmutový varný postup, typický pro gambrinus i většinu piv plzeňského typu, sládci obohatili o podíl karamelového sladu a především o unikátní dávkování chmele. Spočívá v přidání třetí dávky chmele až po ukončení chmelovaru, na samém konci varného procesu. To přináší plnější chuť spolu s intenzivnější chmelovou vůní.