Menu Zavřít

Jediní v zisku

15. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Travel Service Mgr.

EBF24

Společnosti Travel Service se loni dařilo. Z předběžných výsledků je zřejmé, že vykáže zisk okolo stovky milionů korun a stane se jediným významným leteckým přepravcem operujícím v České republice, který prosperuje.
Letos Travel Service rozšíří svou desetičlennou flotilu o dvě nová letadla. V květnu ze Seattlu přiletí nový letoun B 737-800 za zhruba 1,4 miliardy korun a v červnu devítimístná Cessna 680 Citation Sovereign pro byznysovou klientelu. V nejbližší době by se na linkách společnosti mělo objevit i letadlo B 757-200 pro 204 pasažérů, které si aerolinky pronajmou od Air Slovakia, čímž se flotila rozšíří na třináct letadel. „Jedním z důvodů je i nutnost posílit v Budapešti sesterskou firmu Travel Service Hungary, kde budou od letní sezony operovat dva Boeingy TVS,“ vysvětluje generální ředitel letecké společnosti Roman Vik.
V roce 2009 dostane Travel Service další dva Boeingy 737-900, každý asi za 1,7 miliardy korun. Představenstvo Travel Service navíc rozhodlo jako první v Česku o nákupu Boeingu 787 Dreamliner. „Smlouvu podepíšeme tento týden,“ potvrdil týdeníku EURO Vik. Vzhledem k tomu, že Boeing již má objednávky na 476 těchto letadel, měla by přijít na Travel Service řada v roce 2013. V nejlevnější verzi stojí B 787 tři miliardy korun, cena však může podle konfigurace vystoupat až na čtyři miliardy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).