Menu Zavřít

Jedna za tři

27. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Do představenstva společnosti byla jmenována Lenka Kališová

WT100

PRAHA (tpk) – Zástupci hlavního města Prahy již nesedí ve statutárních orgánech telekomunikační společnosti Pragonet. K 19. listopadu opustil představenstvo firmy František Laudát, své funkce v dozorčí radě dále nebude vykonávat František Hoffman a Igor Němec. Do představenstva naopak byla jmenována dosavadní členka dozorčí rady Lenka Kališová (50), která působí jako finanční ředitelka a ředitelka pro korporátní finance Pragonetu.
Kališová studovala v letech 1972 až 1977 na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tamtéž se po ukončení studia stala odbornou asistentkou se zaměřením na ekonomiku podniku, oblast hospodářských analýz a marketingu. V roce 1985 obhájila disertační práci na téma mezipodnikového srovnávání. Od roku 1993 zastupovala v České republice britskou poradenskou společnost Management in Industry, která se soustředila na projekty v oblasti telekomunikací, a stála u zrodu Pragonetu. Tam začala v roce 1996 pracovat a kromě přestávky v roce 1998, kdy poskytovala poradenskou a konzultační činnost pro Telekomunikační výbor při Hospodářském výboru Parlamentu ČR při tvorbě nového telekomunikačního zákona, v něm dosud působí.
Personální změny souvisejí se změnou vlastníka akcií společnosti. V říjnu se totiž stala stoprocentním majitelem Pragonetu německá firma T-Systems ze skupiny Deutsche Telekomu. Uvolněná místa v dozorčí radě nebudou obsazena, neboť v rámci změn dochází k redukci jejích členů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).