Menu Zavřít

Jedno malé světýlko navíc

13. 11. 2009
Autor: Euro.cz

Ministryně Kopicová vyzvala školy k oslavám 17. listopadu

Oficiální dopis „prostý všech oficialit“ dostali od ministryně školství Miroslavy Kopicové e-mailem pracovníci škol a školských zařízení. Vyzývá je v něm, aby společně s žáky oslavili 20. výročí 17. listopadu. Zapálením svíčky v pátek 13. listopadu ve 13.00 hodin si měly všechny školy pietně zavzpomínat na listopadové události roku 1989 a učitelé zároveň měli dětem tehdejší dobu přiblížit.
„Dospěla jsem k názoru, že bychom společně mohli na chvíli zavést svoje myšlenky k listopadovému výročí a k tomu, co pro nás každého znamená. Pro připomenutí sametové revoluce vám mohu pouze nabídnout společný termín a jednoduchý symbolický úkon,“ napsala svým podřízeným Kopicová.
„Jako den navrhuji pátek 13. listopadu a tím úkonem by mohlo být zapálení jedné svíčky, jež by všem připomněla dobu před 20 roky,“ uvedla a dodala: „Nepochybuji o tom, že řada z vás má již vlastní plány a že v mnoha školách se budou odehrávat nejrůznější formy oslav a vzpomínkových akcí. Budu však velmi ráda, když se v pátek 13. listopadu ve 13.00 hodin ve většině tříd našich škol objeví jedno malé světýlko navíc.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).