Menu Zavřít

Jezte jako Putin: Kreml uvede vlastní značku potravin

9. 12. 2016
Autor: Profimedia.cz

Značka Kremlin Quality nabídne i běžným Rusům stravu papalášů.

Vladimir Putin si, jak ukazuje jedno populární video, rád zacvičí a pak s chutí ve společnosti věrného přítele Dmitrije Medvěděva posvačí vlastnoručně usmažený steak zapíjený čím jiným než klasickým černým čajem bez citronu. Co si ruská vládnoucí elita a vysocí státní úředníci dopřávají k snědku v soukromí, se ale běžní Rusové mohli donedávna jen domnívat.

Reliktem minulosti v Rusku jsou speciální produkty vyráběné pro vysoké státní úředníky. Díky nim se za sovětských dob mohli komunističtí funkcionáři vyhýbat běžně dostupným potravinám nízké kvality.


Ruská ekonomika má problém. Přečtěte si o něm:

Vyšší daně a státní vodka. Rusko hledá řešení propadu životní úrovně


Nyní se zdá, že se vládci Kremlu zželelo běžných Rusů, kteří na státem poskytované gastronomické výhody na ruském potravinovém trhu stále ještě ochromeném západními sankcemi nedosáhnou.

ebf - tip - debata

Příští rok by se na trhu měla objevit nová značka a to přímo s posvěcením těch nejvyšších míst. Jogurt, mléko a další exkluzivní mléčné produkty dříve vyhrazené ruským papalášům budou podle Putinovy mluvčí Eleny Krylové pod značkou Kremlin Quality (Kremelská kvalita) dostupné i široké ruské veřejnosti.

Ceny by přitom neměly být vyšší než v běžném supermarketu. „Úřady zajistí, aby byly tyto potraviny v dosahu všech segmentů ruské společnosti,“ zní oficiální vyjádření. Kdo se však domnívá, že si ve všem dopřeje jako lidé na nejvyšších postech, má zatím smůlu. „Na trhu je příliš mnoho alkoholu,“ uvedla Krylová na otázku dotěrných novinářů.

Přečtěte si o Putinově zprávě o stavu federace:

Putin promluvil k národu: Máme vnitřní problémy

 Vladimir Putin pronáší projev o stavu federace

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).