Menu Zavřít

JIŘÍ BABIŠ NOVÝM ŠÉFEM

14. 8. 2001
Autor: Euro.cz

U n i o n     b a n k a

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Union banky (UB) se stal dosavadní ředitel úseku pro obchod Jiří Babiš. Rozhodla o tom 29. ledna 1999 mimořádná valná hromada bankovního domu, jíž se zúčastnili akcionáři zastupující více jak 98 procent jmenovité hodnoty akcií.

Ke dni 28. ledna 1999 odstoupili z představenstva UB dosavadní generální ředitelka Marie Parmová a dále Josef Dejčík, Ivo Vrzal a Lumír Nováček.

Bankovní kariéra Jiřího Babiše začala už v roce 1986 ve frýdecko-místecké pobočce Komerční banky, kde postoupil až do funkce náměstka ředitele pobočky. O deset let později nastoupil jako asistent generální ředitelky Union banky Marie Parmové, poté se stal ředitelem odboru řízení divizí, ředitelem odboru řízení poboček a vrchním ředitelem pro obchod. Souběžně působil v integrované Foresbank, naposledy ve funkci ředitele obchodního úseku.

Podle slov Andreje Babiše, předsedy představenstva holdingu Agrofert, nejsou s novým generálním ředitelem Union banky příbuzní.

Na valné hromadě akcionáři odsouhlasili snížení počtu členů představenstva z nynějších devíti na pět. Představenstvo Union banky budou tvořit právě Jiří Babiš a dále místo-předseda Tomáš Seidler, Miroslav Fučík, Richard Kuczinský a Pavel Váňa.

Do dozorčí rady, která nyní bude mít kromě jiného pravomoc odvolat a jmenovat členy představenstva Union banky, byli zvoleni Marie Parmová jako předsedkyně a místopředsedové Josef Dejčík a Jaroslav Dusílek. Dalšími členy tohoto orgánu se stali Milan Balabán a Ladislav Císař.

Akcionáři také schválili změnu stanov společnosti a účast Union banky na ukončení stabilizačního programu zlínské Foresbank.

Union Banka nyní spravuje téměř 250 000 klientských účtů ve více než sto obchodních místech po celé republice. Ke konci loňského roku poskytla banka úvěry přesahující 14,3 miliardy korun.

CIF24

Hlavním úkolem finanční skupiny Union Group, která nyní vlastní 96,18 procenta akcií UB, je příprava vstupu zahraničního investora do bankovního domu.

  • Našli jste v článku chybu?