Menu Zavřít

Kamarád z Číny

29. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Infinity

ebf - tip - debata

PRAHA (hat) - Skupina Synergon, do níž patří i česká IT firma Infinity, uzavřela dohodu o spolupráci s čínskou Huawei Technologies. Všechny společnosti ve skupině mohou nakupovat, prodávat a začleňovat do svých IT řešení výrobky Huawei. Dohoda se vztahuje na země, kde skupina Synergon působí, to znamená Česko, Slovensko, Chorvatsko a Maďarsko. Pro technologie společnosti Huawei buduje Synergon v Budapešti předváděcí a školicí centrum.
Infinity si od spolupráce s čínskou firmou slibuje nové obchodní příležitosti, které přispějí k obrácení klesajícího trendu tržeb. Zaměří se hlavně na produkty určené pro firemní klientelu. „V centru naší pozornosti budou alternativní telekomunikační operátoři, bankovní sektor, veřejná správa a další,“ řekl týdeníku EURO ředitel Infinity Hanuš Weisl. Výrobky Huawei může Infinity teoreticky nabízet i v maloobchodě. Čínská firma vyrábí kromě jiného i ADSL modemy a mobilní přístroje pro sítě třetí generace. S přesvědčováním některých klientů o kvalitě technologií čínské firmy však může mít Infinity problémy. Čína je zde synonymem pro levné a méně kvalitní výrobky a o Huawei se velmi často mluví jako o firmě, kterou žalovalo Cisco kvůli kopírování technologií. „Pokud vím, Cisco tyto spory nevyhrálo,“ upozornil Weisl.
Velká řešení, jako jsou mobilní sítě třetí generace, chce Huawei nabízet operátorům přímo. V tendru Českého Telecomu na rozšíření sítě pro připojení k internetu přes ADSL již uspěla.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).