Menu Zavřít

Kaňka v oranžové

15. 3. 2002
Autor: Euro.cz

ING ČR

MMF24

PRAHA (oh) – Veskrze pozitivních čísel dosáhla za uplynulý rok nizozemská finanční skupina ING v České republice. Pojišťovna ING Nationale-Niederlanden (ING NN) zvýšila předepsané pojistné o pět procent na úroveň 4,25 miliardy korun. Pojišťovna tak v současnosti spravuje aktiva za zhruba šestnáct miliard korun. Téměř 193 tisíc klientů (meziroční nárůst o devatenáct procent) má s ING NN uzavřeno celkem 252 tisíc smluv. Kaňkou na výsledcích za loňský rok je pokles hrubého zisku, který spadl ze 479 milionů v roce 2000 na 391 milionů za loňský rok.
Bezmála dvě stě třicet tisíc klientů ING Penzijního fondu se podle slov tiskové mluvčí Jitky Veselé může těšit na zhodnocení v minimální výši 4,4 procenta. Objem aktiv ve správě fondu dosáhl k loňskému 31. prosinci 4,78 miliardy korun, což je o šestatřicet procent více než předloni. Hrubý zisk penzijního fondu dosáhl za loňský rok zisku 225 milionů korun.
Třetí společnost skupiny, ING Bank, vloni hospodařila s čistým ziskem dvě stě tři milionů korun. Banka také zaznamenala celkem výrazný růst bilanční sumy. Zatímco aktiva ke konci roku 2000 byla na výši 33,55 miliardy korun, vloni v prosinci dosáhly hodnoty 69,96 miliardy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).