Menu Zavřít

KAPITÁLEM K LEPŠÍMU RATINGU

14. 12. 2001
Autor: Euro.cz

Dimension

Finanční holding Dimension navýšil své základní jmění o 50,4 milionu korun. Novým investorem se stala firma Proxy–Finance, která za svůj vklad získala ve společnosti Dimension podíl ve výši 31,8 procenta. Investor získal 420 tisíc kusů akcií Dimension registrovaných na trhu RM-Systém, přičemž za jednu akcii zaplatil 120 korun. Firma Dimension tím zvýšila svůj základní kapitál o polovinu původní hodnoty. „Kapitálový vstup investora s 32procentním podílem na kapitálu firmy Dimension vnímá ratingová agentura jako výrazný krok k posílení finanční síly celého uskupení,“ uvedl René Činátl, senior analytik CRA Rating Agency, která společnost hodnotí od roku 1998.
I když se společnost nevzdává svého záměru uskutečnit veřejnou nabídku akcií na kapitálovém trhu (IPO), s ohledem na vstup investora a na současnou nepříznivou situaci na kapitálovém trhu, nepovažuje tento dílčí záměr za svoji prioritu.
Společnosti koncernu Dimension poskytují finanční produkty pro podnikovou i drobnou klientelu, zejména finanční i operativní leasing, factoring a služby v oblasti investování a správy prostředků na kapitálových trzích. Do skupiny patří i jeden z online brokerů na českém trhu – Böhm & partner.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).