Menu Zavřít

Karla + Miloš = Velká světová láska

Autor: Euro

Pokud má ministryně obrany v demisi a bez důvěry koule, jak sama tvrdí, opraví prezidentovu zkreslenou informaci o novičoku.

Mezi Karlou Šlechtovou a Milošem Zemanem vládne velmi úzký vztah. Jeden v nich vidí tatíčka a dceru, jiný zase Kryštůfka Robina a jeho Medvídka Pú. Ať už si ale jejich partnerství představujete jakkoliv, pro oba je výhodné. Šlechtová se díky prezidentovi dostala na obranu, Miloš Zeman zase získal nadstandardní přístup k resortu.

I když se jejich přátelství jeví bezbřehé, s kauzou novičok se mapa mění. Tedy alespoň měla by. Pokud prezident vypustí polovičatou a (možná záměrně) zkreslenou informaci, kterou získal od Vojenského zpravodajství, a jen tím podpoří spekulace, má někdo jeho slova vysvětlit. Ideálně Šlechtová, pod niž vojenská rozvědka spadá.

Sama ministryně se ale omezila jen na bezpohlavní vyjádření na sociálních sítích. A když tedy situaci zachraňuje alespoň mluvčí ministerstva obrany, jeho slova o tom, že vojsko mikroskopické množství látky pouze syntetizovalo a pod dohledem zničilo, nemají takovou váhu.

Póza Šlechtové „ani-ryba-ani-rak“ by se dala pochopit, kdyby byla v roli nižší úřednice hradní kanceláře, jež potřebuje být zadobře se svými šéfy. Jenže to není. Je ministryní obrany (byť v demisi a bez důvěry), a aniž se začervená, nechá plivat na práci vojenských chemiků, výzkumníků a především pověst Česka v rámci NATO.

EBF24

Teď by přitom měla vystoupit a jasně uvést slova Zemana na pravou míru. A postavit se za českou armádu a její schopnosti a důvěryhodnost. Ale to ne. Nyní je totiž pro Šlechtovou ta nejmíň vhodná chvíle. Buduje se nová vláda a je jí jasné, že bez podpory tatíčka Miloše (či chcete-li Kryštůfka Robina) příliš šancí v boji o jakékoliv křeslo nemá.

Přečtěte si další komentáře Ondřeje Stratilíka:

Květnové osvobození generála Bečváře

Dá Babiš obranu, nebo zahraničí?

Ovčáčkova nová fronta

ANO skrouhne vojáky o 124 milionů

Jak sestřelit vrtulník vidlemi

Co je víc? Rambohafík, nebo vojsko?

Zpátky do minulosti

Krycí jméno mluvka bez odvahy

Skalní Vodička

Sázka na správného koně

Martin, král jednoprocentní

Umanutý jestřáb versus zdravá holubice

Bude únor přelomový?


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).