Menu Zavřít

Každý čtvrtý Evropan nikdy nepoužil internet, zjistil průzkum Eurostatu

16. 12. 2011
Autor: profit

Každý čtvrtý Evropan nikdy nepoužil internet, zjistil průzkum evropského statistického úřadu Eurostat, jehož výsledky v pátek zveřejnil. Nejméně lidí bez internetu je ve Švédsku, nejvíc v Rumunsku, uvedl Eurostat.

Foto: Profimedia.cz

Průzkum se týká osob ve věku 16 až 74 let a časového období prvního kvartálu roku 2011. Internet nevyužívá skoro čtvrtina Evropanů, tedy více než sto milionů lidí.

V evropské sedmadvacítce měly skoro tři čtvrtiny domácnosti přístup k internetu, zatímco v roce 2006 šlo zhruba o polovinu domácností. Vysokorychlostní přístup k internetu se za pět let zvýšil ze třiceti procent na osmašedesát. Počet lidí, kteří nikdy nepoužili internet, se od roku 2006 snížil o osmnáct procentních bodů na 24 procent. 

bitcoin_skoleni

Nejméně lidí, kteří internet vůbec nevyužívají, je ve Švédsku (5 procent), nejvíce v Rumunsku (54 procent). Online nakupování je nejvíce rozšířené ve Velké Británii, Dánsku, Německu a Švédsku.

V České republice má přístup k internetu 67 procent obyvatel, v roce 2006 šlo o 29 procent. Vysokorychlostní připojení najdete v 63 procent případů (v roce 2006 šlo o 17 %).

  • Našli jste v článku chybu?