Menu Zavřít

KAZÍ NÁM TO YSL

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Gucci

Paříž (Les Echos, IHT) – Italská firma Gucci minulý týden šokovala celý sektor luxusního zboží, když ohlásila změnu v očekávání svých ročních výsledků. Budou podstatně horší, než se předpokládalo. Místo provozního zisku ve výši 440 milionů dolarů nyní management počítá jen se 410 miliony dolarů. Okamžitě po oznámení této zprávy se akcie Gucci propadly o více než pět procent na 96 eur.

Vedení firmy zdůvodňuje změnu svých odhadů ztrátovostí Yves Saint Laurent (YSL). Tuto značku se v rámci impéria Gucci nyní snaží vzkřísit designér Tom Ford. Vedení Gucci předpokládá, že se YSL do zisku vrátí nejpozději na sklonku roku 2003. Letošní ztráta se bude pohybovat kolem 75 milionů dolarů. Prodeje u YSL se propadly o téměř čtyřicet procent na 18,4 milionu dolarů.

MMF24

Pro analytiky bylo oznámení Gucci velkým překvapením. „Jsem šokován, řekl Gian Luca Manca z HSBC Securities. „Akcie si stály velmi dobře v posledních několika čtvrtletích, takže to přišlo jako blesk z čistého nebe.

Cílem vedení Gucci je nyní snížit počet licencovaných produktů, získat kontrolu nad produkcí, vylepšit image firmy a nově vybavit obchody. Ford přišel se sexuálně provokativní reklamou, která by měla YSL pozvednout.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).