Menu Zavřít

Kde se plzeň čepuje nejlíp? V Ostravě

20. 8. 2016
Autor: Pilsner Urquell

V Plzeňském Prazdroji už vědí, kde letos jeho ležák servírují v nejvyšší kvalitě. V konkurenci 205 výčepních zvítězil Michal Prokeš z ostravské restaurace Slezska P.U.O.R.

Jedna minuta na přípravu a kontrolu výčepu, dalších 120 vteřin na předvedení svých dovedností. Z otočného kohoutu nejdřív načepovat půllitr „na hladinku“, z pákového třetinku a na závěr ještě přelít lahvové pivo do sklenice a naservírovat hostům.

To byly základní disciplíny, v nichž se v polovině srpna v Plzni utkali ti nejlepší výčepní Prazdroje. Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se přihlásilo 205 mužů a žen, do západočeského finále jich postoupilo dvacet. Kromě zručnosti za pípou museli dokázat i to, že znají výrobu piva a umějí jej degustovat.

Porotu složenou z minulých vítězů soutěže i pivovarských odborníků nejvíc zaujal Michal Prokeš, který už několik let čepuje v ostravské Slezske P.U.O.R. poblíž legendární Stodolní ulice. „Titul je vlastně hned dvojím vítězstvím. Je to vážené ocenění pro mě, že ten fortel a energie, které dávám do své práce každý den, jsou vidět,“ raduje se Prokeš. „ Ale taky proto, že naše restaurace na něj čekala od roku 2009, kdy jsme ho získali naposledy, takže jsme zase po sedmi letech dokázali, že u nás se každý host může těšit na hladinku nebo šnyt v nejlepší kondici,“ dodává jedním dechem.

Pomyslnou stříbrnou medaili si z Plzně do Lokálu u Caipla v Brně odvezl Josef Jeglík. Třetí skončil Mirek Nekolný, který už mnoho let čepuje U Bohuslavů v Čelákovicích. Slovenský titul míří do Malacek. Vyhrála jej Petra Sečkárová z tamější Plzeňské restaurace.

Čtěte také:

Miliardový souboj o Prazdroj

MM25_AI

Soumrak pubů. Britské pivaře odrazují vysoké ceny

Budvar loni prodal rekordní množství piva


  • Našli jste v článku chybu?