Menu Zavřít

KDO MOHL, TEN SE PŘIPRAVOVAL

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

MMF

CIF24

PRAHA – Kongresové centrum Praha se připravovalo na příjezd účastníků 55. zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky (snímek 1). Strahovský stadion otevřel své brány odpůrcům globalizace (snímek 2), ale z očekávaných několika tisíc se jich na tomto prostoru „tísnilo minulý čtvrtek odpoledne zhruba dvacet.
Zato policie nenechala nic náhodě. Desítky černě oděných policistů v helmách a plynových maskách bojovaly v Milovicích na Nymbursku s davem „demonstrantů , ozbrojených klacky a zápalnými lahvemi (snímek 3). Během střetu zasypali demonstranti policejní šik jablky a odpadky. Cvičení se zúčastnilo na 450 policistů a 150hlavý dav demonstrujících představovali především studenti policejních škol.
V Akčním kempu pořádaném Iniciativou proti ekonomické globalizaci (INPEG) v Dolním Slivně u Benátek nad Jizerou se sedmdesát mladých lidí z různých zemí připravovalo na protesty proti nadcházejícímu kongresu. Ve stodole tamní farmy vznikl improvizovaný ateliér, kde se malovaly české a anglické protiglobalizační nápisy (snímek 4).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).