Menu Zavřít

KDO SI HŘEJE POLÍVČIČKU?

26. 9. 2001
Autor: Euro.cz

Kohinoor

Most (ČTK) – Mostecká uhelná obdržela další nové nabídky na odkoupení dolu Kohinoor. Bude se jimi zabývat až v případě, že se nepodaří uzavřít smlouvu se společností SHD Peel. Odbory Kohinooru v čele s Vladimírem Perlíkem totiž podmiňují ukončení okupační stávky podpisem smlouvy právě s SHD Peel. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Richard Falbr označil Perlíka a jednatele SHD Peel Ladislava Pletichu za podvodníky, kteří hrají se stávkujícími horníky „špinavou hru . „Zatím jsme odeslali náš návrh na smlouvu o smlouvě budoucí. Očekáváme, že do 17. dubna bude po vzájemných připomínkách podepsána, uvedl finanční ředitel Mostecké uhelné Vasil Bobela. Do uzávěrky listu zůstala situace nezměněna.

CIF24

Jednatel stotisícového eseróčka Pleticha neprozradil, jaký tajemný investor za ním stojí. Dosud ani nenavrhl žádnou cenu. Tvrdí, že peníze na nákup dolu má k dispozici. A netají se tím, že by ho chtěl provozovat i nadále, ačkoliv dosud se mluvilo pouze o útlumu v pětiletém horizontu dotovaném šesti sty miliony korun. V dokumentu podepsaném Jaroslavem Kunešem, který má týdeník EURO k dispozici, se však doporučuje dotěžit zásoby uhlí v objemu

42 milionů tun. Kuneš v listině uvádí, že je reálné zajistit ročně odbyt milionu tun uhlí a důl lze i nadále provozovat rentabilně při zachování jedenácti set pracovních míst.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).