Menu Zavřít

Když nastala vedra

30. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Pročpak bychom radili velkým zahraničním bankám?

MMF24

Využívám služeb několika bank a každou z nich mám k jinému účelu. Dělám to záměrně, nechci být „rukojmím“ jen jedné banky. A zároveň mám možnost „kontrolovat“ jejich služby.
Přišel jsem k přepážce, kde seděla velice půvabná dívka (tak do 25 let). I proto jsem si tuto přepážku vybral. Upravená, nalíčená, s perfektně upravenými nehty a krásnými vlasy. Milá, úslužná, usměvavá, profesně velice zdatná. Vše, co jsem od ní potřeboval, jsme vyřešili a přitom si i hezky popovídali.
Protože bylo zapotřebí udělat nějaké kopie a ještě něco nechat schválit jejím nadřízeným, vstala. Věřte mi, že moje srdce stejně jako srdce každého muže zaplesalo. Na sobě měla velice slušivé černé minišaty, které ji sahaly těsně pod zadek. Stačil jsem si všimnout, že také oči dalších přítomných, včetně jejích kolegů, se na ni (ne)nápadně otočily.
Když se vrátila, tak jsem si ještě na něco „velmi nutného“ vzpomněl. Pochopitelně to nebylo něco, co by mohla vyřídit, když bude sedět. Opět jsme to zdárně vyřešili, k oboustranné, rozumějte hlavně mojí, spokojenosti.
Tak to byl pohled spokojeného muže. Neumím však v sobě potlačit „degeneraci“ své bankéřské profese. Přemýšlel jsem, zda bych té slečně neměl říci, že její oblečení, byť je úžasně sexy a opravdu jí moc sluší, se do banky nehodí. Pak jsem tuto myšlenku zavrhl (co kdybych ji chtěl někdy pozvat na oběd…). Na to mají jistě své nadřízené a specializované útvary. Pokud vím, v každé bance existuje kodex chování a oblékání.
Vzpomínám-li si na svá léta strávená v Londýně, přípustné oblečení pro dámy jsou byznysové kostýmky (většinou se sukní těsně nad kolena, ale i kalhoty se tolerují). Dokonce i v létě se nosí punčochy, nikde nevidíte holé nohy. Možná je dost striktní, ale takový je standard v Londýně, koneckonců i v jiných finančních centrech. V New Yorku je to ještě přísnější. Proč by Praha měla zaostávat, když skoro všechny finanční ústavy jsou vlastněny velkými zahraničními bankami?
A ještě něco mě vystrašilo. Jestli nestárnu? Před deseti lety by mě to nejspíš nenapadlo a slečnu bych jen obdivoval, určitě bych nechtěl, aby odložila své velice slušivé a sexy minišaty, a přemýšlel, čemu vlastně kodexy oblékání prospívají.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).