Menu Zavřít

Když souznění s přírodou není jen fráze

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

V době, kdy jsme všichni neustále online a pracujeme v podstatě nonstop, je fajn najít místo, kde lze na moderní vymoženosti rychle zapomenout. Byť je občas těžké oprostit se od nutkání být neustále k dispozici, místa, jako je Bohemian Cottage, člověka vrátí nohama na zem.

Majitelé penzionu se rozhodli odstěhovat z Prahy, aby se usadili v domě uprostřed dechberoucí krajiny Českého Švýcarska. Irena tu vede kurzy jógy, Aleš provádí turisty národním parkem.

Jejich povolání se promítlo i do penzionu, Bohemian Cottage budovali jako místo, kde budou hosté čerpat energii z přírody i z cvičení a odpočinku.

Kromě aktivní dovolené, kterou Aleš rád pomůže naplánovat třeba v podobě výletu na elektrokolech či na sněžnicích, můžete pobyt pojmout čistě v režimu nicnedělání. Já jsem si užívala lenošení v houpací síti a plavání v přírodním jezírku. V zimě bylo dokončeno wellness, kde můžete vyzkoušet horkou lázeň v koupacím sudu nebo finskou saunu.

Obdivovala jsem zdejší velkorysé prostory, z nichž by jiní s vidinou většího zisku jistě vytěžili o pár pokojů víc. Bohemian Cottage však nabízí jen čtyři apartmány nebo chalupu jako celek s pěti ložnicemi, kam se vejde i 17 lidí. Doporučuji objednat si zdejší snídaně jako od babičky. Doslova, chystá je totiž maminka majitelky. Na její kynuté buchty, štrúdl nebo domácí pomazánky vzpomínám dodnes.

V celém penzionu je znát šetrný přístup k přírodě.

Interiér je plný dřeva, lněných doplňků a hliněných omítek. Majitelé ke stavbě přizvali řadu místních řemeslníků a použili převážně české výrobky. Kávu a čaj si vychutnáte z porcelánu navrženého architektem Jiřím Pelclem, sklo vytvořila rodinná sklárna ve Svojkově.

V Bohemian Cottage nejde jen o chvilkový trend, eco friendly jsou od samého počátku. Stavení má vlastní hlubinný vrt na vodu a kořenovou čistírnu odpadních vod, pěstují léčivé rostliny, z nichž vyrábějí čaje, produkty do domácí lékárničky i přírodní kosmetiku.

KL24

Odpoutat se od okolního světa a zklidnit se jde tady zkrátka samo.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).